Cégadatok megadása, cégbeállítások

Általános szerződési feltételek

Miután regisztráltál és bejelentkeztél a Számlahegy rendszerbe, a cégadatok rögzítése előtt elsőként el kell fogadnod a Számlahegy Általános Szerződési Feltételeit. A szerződést online kötjük, és a letölthető dokumentumban részletesen, leírjuk, hogy mit vállalunk a számlázó szolgáltatással kapcsolatban.

creg_01

A legfontosabb tudnivaló, hogy a Számlaheggyel kiállítható számlák a NAV által elfogadott és minden törvénynek megfelelő számlák. Mi igyekszünk úgy alakítani a programot és a beviteli felületeket, hogy ezeknek az elvárásoknak minél könnyebben meg tudj felelni. Azonban lényeges, hogy a programmal olyan számla is létrehozható, amely nem felel meg ezeknek az elvárásoknak! Például létre tudsz hozni 0% adótartalommal is számlát, mert nem tudhatjuk, hogy jogosult vagy-e kiállítani ilyet. Előfordulhat az is, hogy egy programhiba miatt hibás számla keletkezik (ilyen eddig még nem történt), ezért érdemes átnézned a kézzel kiállított számlákat, illetve időről időre ellenőrizni az automatikusan létrehozottakat.

Új cég (szállító) felvitele

Az ÁSZF elfogadása után a Számlahegy menüje jelenik meg és rögtön egy piros figyelmeztető üzenet fogad, amely arra hívja fel a figyelmed, hogy még nincsen regisztrálva a céged a rendszerbe. Cégadatok nélkül pedig nem lehet számlát kiállítani.

creg_02

A figyelmeztető üzenetben a linkre kattintva megjelenik a cég felviteli képernyő, ahol a céged adatait és néhány egyéb alap beállítást tudsz megadni.

Cégadatok megadása képernyő

Néhány mező mint például a cég neve vagy adószáma kötelező mezők. Mint minden kötelező mező a Számlahegyben, ezek is csillaggal vannak megjelölve. A kötelező mezőket nem lehet üresen hagyni, a program nem engedi meg az adatok mentését, ha egy kötelező mező is kitöltetlenül marad.

Megadhatóak olyan adatok is, melyek nem kötelezőek, de jó, ha feltünteted. Például a cég bankszámlaszáma beírható az “Egyéb adat” mezőbe, így az a kiállított számlán meg fog jelenni. Minden mező leírását megtalálod a Cégadatok módosítása képernyő mezőit részletesen leíró bejegyzésben.

Az első felvitelkor meg kell adnod a számla sorszámát ahonnan az első számla számozása indul, illetve egy számla prefixet, amit a sorszám elé fog tenni a Számlahegy. Prefix lehet a cég nevének rövidítése, például: “SH”. A prefixből és a sorszámból fog állni a számla egyedi azonosítója.

Meg kell adnod továbbá az első díjbekérő sorszámát is, az alapértelmezett fizetési módot, illetve érdemes logót feltöltened, ami megjelenhet a számla fejlécében.

A többi mezővel egyelőre nem muszáj foglalkoznod, azok részletes leírását megtalálod a képernyő leírásánál.

Cégadatok áttekintése

Ha minden adatot kitöltöttél, akkor a képernyő alján látható “Mentés” gomb megnyomásával tudod elmenteni a cégadatokat. A mentés után a cég adatait megjelenítő képernyő jelenik meg. Itt láthatod az összes megadott információt , illetve néhány rendszeradatot, amelyekkel általában nem kell foglalkoznod. Azért jelenítjük meg őket, mert néha jó jöhet, ha látod, hogy mikor módosult az adott cég, vagy, hogy mi az aktuális számlaszám, amit a rendszer legközelebb egy számla létrehozásnál kioszt.

creg_04

Miután a céget rögzítetted a rendszerbe, kiállíthatod az első számládat vagy nézd át az Irányítópultot és a menüt!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..