Elektronikus számla kiállítása – Számlahegy online számlázó

Az elektronikus számla kiállítása egy online számlázóval sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a nyomtatott vagy számlatömbös számlázás, ha a folyamat egészét nézzük. Nem kell programot telepíteni, nem kell a számlát fizikailag küldözgetni az ügyfélnek, könyvelőnek és később nem kell évekig a tárolásáról, megőrzéséről gondoskodni. A elektronikus számlázás kérdéseit már összegyűjtöttük egy bejegyzésben, most nézzük meg, hogy hogyan néz ki a e-számla kiállítása a Számlahegy online számlázóval.

Az elektronikus számla kiállítása:

A Számlák menüpontban rákattintasz az Új elektronikus számla gombra.

Számlahegy számlalista 1

Megadod a vevőd adatait és a díjbekérő tételeit. Ha korábban már megadtad, akkor a program automatikusan felajánlja az adatokat.

Új elektronikus számla kiállítása

Az új elektronikus számla elkészültekor a dokumentum megnyílik egy új ablakban és elküldjük e-mailben a Vevő e-mail címe mezőben megadott címre, valamint a te e-mail címedre.

Új elektronikus számla kiállítása

Az e-számlát később is bármikor letöltheted a Számlák menüpontban található számlalistából.

Számlalista új elektronikus számla kiállítása

Idegen nyelvű vagy forinttól eltérő devizanemű elektronikus számla kiállítása:

A Cégadatok/Egyéb adatok menüpontban kiválaszthatod, hogy szeretnéd-e használni az idegen nyelvű számla vagy a forinttól eltérő devizanemben való számlázás lehetőségét. Csak akkor tüntetjük fel ezeket a lehetőségeket a számla kiállításakor, ha itt jelzed, hogy használni szeretnéd. Egyébként egy magyar nyelvű forint számla kiállításakor nem kell ilyen beállításokkal foglalkoznod.

Idegen nyelvű számla beállítása

Egyéb funkciók:

Ha szeretnéd kipróbálni a számla kiállítás menetét, nyugodtan használj egy teszt számlát! A teszt számlát azért találtuk ki, hogy nyugodtan próbálkozhass. A folyamat ugyanaz, mint egy elektronikus számla kiállításánál, mégsem hozol létre érvényes számlát, így nem probléma, ha lemaradt valami elsőre.

Bármikor újra elküldheted a kiállított e-számlát az ügyfelednek egy gombnyomással.

Az elektronikus számla kiállítása után a számla már nem módosítható, így ha valami nem stimmel, a számlát le kell sztornóznod és egy újat kiállítani.

Számla szerkesztése

Egy korábbihoz hasonló számla kiállítása a Számlaheggyel csak 2 kattintás! Létrehoztuk a Számla másolása gombot, így csak ellenőrizned kell a számla adatait és már ki is állíthatod az új számládat.

Számla másolás

Ha a kiállított számláidat egyben kezelnéd, vagy kiexportálnád őket például a könyvelőd részére, akkor nézd meg a Számlalista oldalról szóló blogbejegyzésünket.

Ha további kérdésed lenne, keresd bátran az ügyfélszolgálatunkat és szívesen segítünk!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..