Évváltás és számla sorszám megadása, új év

Az évváltás funkció január elsején jelenik meg és addig érhető el amíg el nem végzed az új év beállítását. Jelentősége, hogy az új év kezdetével újraindíthatod a számla sorszámozást, illetve a számlán az évszám az aktuális évet mutassa. Azért nem végezzük el automatikusan az évváltást, mert vannak akik még januárban az előző évre szeretnének számlát kiállítani.

Jó tudni!

Az évváltást évente egyszer lehet elvégezni. Az átállítás után a funkció eltűnik a felületről.

Amennyiben januárban szeretnél az elmúlt évre számlát kiállítani, figyelj oda rá, hogy a számla teljesítési dátuma az elmúlt évben legyen. Ha ezt nem így teszed, akkor a száma sorszáma még az elmúlt évet fogja mutatni, de a számla már csak az aktuális évre könyvelhető. Ez nem jelent különösebb problémát, az ÁFA törvény kizárólag arról rendelkezik, hogy a számla sorszáma folyamatos legyen, és kétséget kizáróan azonosítsa a számlát. Ezt a kritériumot a Számlahegy minden körülmények között teljesíti.

Jó tudni!

A Számlahegyet nem lehet rosszul beállítani, a létrehozott számlák sorszáma minden esetben megfelel az ÁFA törvény elvárásainak, a számlák sorszáma folyamatos lesz.

Az új év nem befolyásolja a Számlahegyen megvásárolt számla csomagokat. A megvásárolt számlák száma változatlan marad az új évben is.

A funkció leírása

Új év alkalmával egy kérdés jelenik meg a Számlahegy felületén, hogy el szeretnéd-e végezni az évváltást.

Évváltás kérdés a képernyőn újévkor

Első kérdés az évváltásról

A felbukkanó ablak két lehetőséget tartalmaz: “Évet váltok” vagy “Később váltok évet”. Amennyiben a “Később váltok évet” lehetőséget választod, akkor a menüben lesz elérhető a későbbiekben az Évváltás.

Évváltás menü pirossal újévkor

Menüben elérhető évváltás

Az évváltás képernyő

Az évváltás képernyőn egyszerűen meg lehet adni az aktuális évben az első számla sorszámát. Ezen kívül más változást nem idéz elő a Számlahegyben a módosítás. Az új számlák sorszáma már az aktuális évet fogja tartalmazni, és az itt megadott sorszámtól indulnak.

Évváltás képernyő, új kezdő sorszám megadása

Évváltás képernyő

Az első számla sorszámának módosítás után megjelenik a “Sikeres évváltás” felirat. Más teendőd nincsen.

Sikeres újévi évváltás ás számla sorszám megadás

Sikeres évváltás

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..