Idegen nyelvű számla kiállítása – Számlahegy online számlázó

Az idegen nyelvű számlázás hátteréről, az erről szóló jogszabályokról már korábban írtunk. Most azt szeretnénk megmutatni, hogy a Számlahegyben hogyan történik egy idegen nyelvű számla kiállítása. Jelenleg angolul, németül és franciául van lehetőséged számlázni: ezeken a nyelveken nem kell hiteles fordítást biztosítanod még adóhatósági ellenőrzés folyamán sem.

Az idegen nyelvű számla kiállítása:

Első lépésként be kell kapcsolnod magát a lehetőséget. Erre a Cégadatok/Egyéb adatok fülön van lehetőséged. Itt kiválaszthatod azt is, hogy mi legyen az alapértelmezett nyelv, illetve, hogy használsz-e a forinttól eltérő pénznemet. Ha bekapcsolod, akkor innentől az új számla kiállításakor megjelenítjük a választási lehetőségeket.

Idegen nyelvű számla kiállítása - bekapcsolas

Ha azt szeretnéd, hogy idegen nyelvű értesítő üzenettel menjenek ki a számláid, akkor még a számlakiküldés előtt érdemes szerkesztened a számlaértesítő üzenet sablonját.

Ezután kiválasztod a Számlák menüponton belül valamelyik Új számla kiállítását.

Teszt számla kiállítása

A számla kiállításakor az alapértelmezett nyelvet vesszük figyelembe, de ezt minden számlán külön is megadhatod.

Idegen nyelvű számla kiállítása nyelvválasztás

Ezután egyszerűen kitöltöd a számla adataid, majd a Számla kiállítására kattintasz. A számla típusától függően vagy a számlanyomtatás jön elő, vagy elküldjük az ügyfeled e-mail címére az e-számlát.

Idegen nyelvű számla angol

A számlalistában könnyen áttekinthető, hogy melyik számládat milyen nyelven állítottad ki.

Idegen nyelvű számla számlalista

A sztornószámlákat a számla nyelvének megfelelően állítjuk ki, tehát az angol számládnak a sztornószámlája is angol nyelvű lesz.

Idegen nyelvű számla sztornója

Ha a fenti leírás után még valamilyen kérdésed lenne az idegen nyelvű számlák kiállításával kapcsolatban, keress minket és szívesen segítünk!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..