Kisadózó és alanyi adómentes mező használata

A Számlahegy fejlesztésekor az volt az elsődleges szempont, hogy egy egyszerű felületet hozzunk létre. Amit csak lehet, automatizálunk, hogy ne kelljen felesleges időt és energiát a számlázásra fordítanod. A kisadózó és alanyi adómentes (az áfa hatálya alá nem tartozó) vállalkozóknak például biztosan megkönnyítjük a dolgát.

kisadózó és alanyi adómentes mezők használata

A kisadózó és alanyi adómentes mezők használata csak egy kattintás!

 

Kisadózó vagyis KATÁ-s vagy?

A kisadózónak fel kell tüntetnie minden egyes számláján ezt a feliratot. A Számlahegyben elég a Cégadatok megadásakor bejelölnöd egy kattintással és minden számládon szerepelni fog.

 

Alanyi adómentes vagy?

2016-ban évi 6 millió forint bevételig, 2017-ben már évi 8 millió forint bevételig választható az alanyi adómentes adózási forma. (Ha átléped ezt a határösszeget, akkor be kell jelentkezned az áfa hatálya alá.) A Cégadatok menüpontban ezt is egyszerűen kipipálhatod és minden számlára rátesszük a feliratot.

 

Így biztosan ott lesznek a számládon a kötelező mezők, akkor is, ha sietve, a mobilodról állítasz ki egy e-számlát útközben. Nyugodtan és kényelmesen megteheted!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..