Számlalista – a leggyakrabban használt képernyő a Számlahegyen

A Számlák menüpontra kattintva megtalálod a Számlalista képernyőt. Ezen a felületen láthatod az összes kiállított számládat, kereshetsz köztük vagy kiexportálhatod őket más program számára, például a könyvelődnek. 

A számlalista képernyő áttekintése:

Jobb oldalon fent találod az új számla kiállítására szolgáló gombot. Ha lenyitod, akkor a legördülő menüből kiválaszthatod azt a számlatípust, amire szükséged van.

Itt megtalálod az egyes számlák kiállításának leírását: elektronikus számla, nyomtatott számla, díjbekérő, teszt számla.

Számlahegy számlalista 1

A számlalista tetején egy keresősávot találsz. Itt a számlák adataiban kereshetsz: leszűrheted a vevő nevére, adószámára, a kiállítás dátumára, de akár a számla nyelvére vagy a pénznemre is a kiállított számláidat.

Számlahegy - számlalista -2

A számlalista bármelyik oszlopnevére sorrendben állíthatod a kiállított számláidat.

A státusz oszlop érdekes információkat tartalmaz: a számla melletti címkéből tudhatod, hogy a számla státusza:

  • Új (generálás alatt lévő)
  • E-mail elküldve (az ügyfelednek)
  • E-mail megnyitva (az ügyfeled által)
  • Megtekintve (a számla letöltésre került a linkről).

Számlahegy számlalista 3

Számlalista letöltése

A számlák alatt a képernyő legalján találod a Számlalista letöltése részt. Az itt lévő négy opcióból választhatsz, ha a számláidat szeretnéd kiexportálni. Az alábbi lehetőségek állnak a rendelkezésedre:

  • CSV
  • Excel
  • PDF
  • NAV adatszolgáltatás.

Számlahegy - számlalista -4

A CSV egy fájlformátum, amit a táblázatkezelők tudnak megnyitni, pl. a Microsoft Excel, de ezt a formátumot használja a legtöbb program arra, hogy adatokat importáljon. Tehát, ha például a könyvelődnek szeretnél adatokat átadni, akkor valószínűleg ezt a formátumot fogja kérni, hogy beolvashassa a könyvelőprogram.

Az Excel a mindenki által ismert .xls fájlformátumot rejti, amit a táblázatkezelők nyitnak meg. Sok esetben ez is alkalmas forma más programba való adatbetöltésre. Ha saját magad szeretnéd áttekinteni az adatokat és egy kimutatást készíteni a számláidból, akkor használd ezt a funkciót.

A PDF gomb megnyomásával egy bonyolultabb folyamatot indíthatsz el. Ez a funkció az összes számládat letölti .pdf-ként, egyesével. Egyetlen egy tömörített fájl fogja tartalmazni az összes valaha kiállított számládat. A Számlahegy értesítést küld, mikor végzett a feladattal. Ez a számlák számától függően egy-két percig is eltarthat. Ezután letöltheted a tömörített fájlt, amit a számítógépeden ki tudsz csomagolni egy tömörítőprogrammal. Ha nem rendelkeznél ilyennel, itt letöltheted ingyenesen a WinRAR 30 napos próbaverzióját!

A NAV adatexport egy speciális fájlt hoz létre, amelyet adóhatósági ellenőrzés során szükséges átadnod. Ismét egy kis várakozást követően értesítést kapsz az Irányítópulton és a megjelenő linkről letöltheted az elkészült kimutatást. Ez tartalmazza az összes speciális mezőt, amelyet a NAV előír és az ellenőrzéskor kérhet.

Mint látod, arra törekedtünk a Számlahegy fejlesztésekor,  hogy nagyon sok hasznos funkciót tartalmazzon az oldal, de a lehető legkevesbé zavarjanak téged a mindennapi munkában. Így a lehető leggyorsabban elintézheted a számlázást!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..