Számlázó API PHP példa

Az  Application Programming Interface (röviden API) lehetőséget ad rá, hogy bármilyen rendszert összekapcsolhass az online számlázóval. Az összekapcsolás csak minimális programozói tudást igényel, mert mi mindent előkészítettünk, hogy a lehető legegyszerűbben számlázhass saját PHP programodból. Következzék a számlázó API összekötés bemutatása.

Jó tudni!

Ha nem vagy programozó, akkor ne ezt a cikket olvasd el, hanem használd például a Woocommerce számlázó vagy WHMCS plugint!

A számlázó API összekapcsolás előkészítése

Két dolog kell hozzá, hogy saját PHP programodból meghívd a Számlahegy funkcióit. Tudnod kell a szervered IP címét ahol a PHP szkriptet futtatod, és ismerned kell az API kulcsot, amit a Számlahegy felületén találsz meg a cégadatoknál. Ezekről részletes leírást találsz az Számlázó API kulcs és kliens IP bejegyzésben.

PHP API könyvtár letöltése

A PHP Számlázó API könyvtárat mi készítettük, azért, hogy neked még egyszerűbb legyen a számla kiállítás. A programot a Github szerverén helyeztük el, innen le is tudod tölteni: Számlahegy API letöltése

A zip fájl letöltése után csomagold ki azt! Érdemes az api-master könyvtárat átnevezned például szamlahegy-api könyvtárra, hogy tudd, mi van benne. Mi ebben a cikkben ezentúl így hivatkozunk rá.

Számla készítése példaprogramból

A letöltött könyvtár az example könyvtárban tartalmaz egy példaprogramot example.php néven. Ebben létrehozunk egy teszt számlát a saját Számlahegyben regisztrált cégednek. A példa programnak egyetlen paramétere van, az API kulcs, amit a cikk elején már megkerestél. Így kell meghívni a példát:

A program a futása után megjeleníti a kommunikáció eredményét, és ha nincs hiba, létrehoz egy teszt számlát két tétellel. Ezt a meghívás után rögtön láthatod is a Számlahegy felületén.

Számlázó API példa teszt számla

Teszt számla API példaprogramból

A példa alapján a számla létrehozás könnyedén implementálható saját PHP programba. A számla és a számla tételek PHP objektum mezőinek részletes leírását a classes.php fájl tartalmazza.

Ha valamilyen hibát tapasztalsz, például nem jön létre a számla, akkor kérlek küld el nekünk a példa program kimenetét, és megnézzük mi történhetett!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..