Számlázóprogram NAV bejelentés

Minden cég (és adóalany) a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet, 2014. október 1-től hatályos 11. és 13. §-a alapján köteles az általa használt, illetve használatból kivont számlázóprogramot és online számlázórendszert az adóhatósághoz bejelenteni. Mivel a Számlahegy egy online számlázórendszer, ezért a NAV bejelentés kötelezettsége téged is érint!

A bejelentési kötelezettségnek a használatbavételt követő 30 napon belül kell eleget tenni, különben a cég büntetésre számíthat. A NAV felé a Számlahegy online számlázóval kapcsolatban a következő adatokat küldd el, vagy kérd meg erre a könyvelődet, aki akár elektronikus úton is elvégezheti a bejelentést.

Számlahegy NAV bejelentés adatok

Számlázó rendszer neve:Számlahegy on-line számlázó
Számlázó rendszer elérhetősége:https://szamlahegy.hu
Szolgáltatást nyújtó neve:Számlahegy Kft.
Szolgáltatást nyújtó adószáma:23508190-2-43
Igénybevétel kezdő időpontja:a regisztráció időpontja

 

NAV tájékoztatók

A bejelentési kötelezettségről további részleteket tudhatsz meg a NAV számlázó programok és online számlázó rendszerek használatához írt tájékoztatójából vagy a Számlázó programmal szembeni jogszabályi követelményeket érintő gyakori kérdések-válaszok oldalról.

 

NAV bejelentéshez szükséges programok

Ezeken a linkeken megtalálod a NAV bejelentéshez szükséges Számlázó nyomtatványkitöltőt és az Általános Nyomtatvány Kitöltő keretrendszert. Az adatok megadása után a Számlázóból kapott fájlt kell feltölteni az ÁNYK-n keresztül a bejelentéshez.

NAV bejelentés Számlahegy

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..