WHMCS elektronikus számla addon telepítése

A Számlahegy könnyedén összekapcsolható a WHMCS ügyfélkezelő rendszerrel, így a WHMCS -ből automatikusan előállíthatóak az elektronikus számlák. Az összekapcsolás után a két rendszer a következő módon fog együttműködni:

  • A WHMCS díjbekérő számlát állít ki, melyet a megrendelő megkap. Érdemes a WHMCS-ben az Invoice-on feltüntetni, hogy az nem számla, csak díjbekérő (proforma számla)
  • A kiegyenlítéskor – ami lehet automatikus vagy manuális, az admin felületről az “Add Payment” használatával – a díjbekérő státusza fizetettre (Payed) áll
  • A fizetett státusz után a számla tartalma azonnal és automatikusan átküldésre kerül a Számlahegy rendszernek, ahol elkészül az elektronikus számla, és kiküldésre kerül az ügyfélnek e-mailben.

Rendszerkövetelmények

Ahhoz, hogy az e-számla készítés működjön a WHMCS-ből, szükségesek az alábbi programok és azok megfelelő verziója

ProgramVerzió
WHMCS6.0
PHP5.3
Ioncube Loader4.6

A követelmények semmilyen extrát nem tartalmaznak, ha a 6.0-ás WHMCS fut, akkor a számlázó addon is futni fog.

Telepítés

A Számlahegy WHMCS addon telepítése igen egyszerű. Először is le kell töltened az aktuális verziót tartalmazó zip fájlt, és kicsomagolnod a WHMCS addon modulokat tartalmazó könyvtárában: /modules/addons

A kicsomagolás után az addons könyvtárban lesz egy szamlahegy nevű könyvtár ami tartalmazza a modul működéséhez szükséges PHP fájlokat nagyjából így:

Számlahegy WHMCS addon fájlok

Számlahegy WHMCS addon fájlok

Ha a telepítés sikeres volt, akkor a WHMCS adminisztrátori felületén az addon moduloknál (Setup/Addon Modules menü) megjelenik a Számlahegy WHMCs addon szamlahegy.hu néven.

e-számla whmcs addon aktiválás

e-számla whmcs addon aktiválás

Mivel az addon még nincsen aktiválva, az “Activate” gomb zöld, megnyomható. Az aktiválás után az e-számla addon konfigurációja következik amit a WHMCS e-számla konfiguráció című leírásunkban találsz.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..